Kroppsanalys

Charder ProScan kroppsanalys med Charder U310 bioimpedansvåg, analyserar 5 segment av kroppen med dubbla frekvenser och 8 kontaktpunker vid kroppsscanning

Intresse för riktig kroppsanalys ökar snabbt inom fitness, hälsa och medicin. Traditionellt har man jobbat med endast kroppsvikt och BMI, men nu inser allt fler att det inte ger tillräckligt med information. En kroppsanalys är en bedömning av hela kroppen som ger fördjupad insikt om hur vikten är sammansatt av fett, muskelmassa och vatten. Den ger svar på varför man går upp eller ner i vikt.

En riktig kroppsanalys ger svar på fördelningen mellan fett, muskler och vatten i kroppen och är ett verktyg för att förstå både sin kroppsvikt och hälsa.

Utan att känna till sin kropps sammansättning kan man inte seriöst jobba mot sina mål för hälsa och kroppsbyggnad .

Om du inte vet vad du egentligen är uppbyggd av, kan du bara gissa dig till hur mycket muskler och fett du har och om dina ansträngningar på gymmet eller med dieten ger rätt resultat. Det leder sannolikt till både frustration och sänkt motivation där risken att ge upp ökar.

Läs vår guide om vad man bör tänka på när man mäter sin kropp med en bioimpedansvåg >

Bioimpedansvåg för kroppsanalys

Bioimpedansvågar skickar en mycket svag, helt ofarlig spänning genom kroppen som mäter kroppens elektriska motstånd. Med mätresultaten kan man räkna ut kroppens sammansättning. Det finns en hel del produkter på marknaden som använder tekniken och de ger mätresultat som är enkla att förstå och tolka. Men variationen i hur noggrant olika produkter kan beräkna kroppens sammansättning är stor. Det finns konsumentprodukter för några hundralappar och professionella kroppsanalysvågar för 100 000 Kr och mer. Självklart ger de olika grad av noggrannhet i sina mätningar.

Vilken kroppsanalysvåg passar dig? Läs här >

En fullständiga kroppsanalysen får man från DSM-BIA analysvågar. DSM-BIA står för Direct Segmental Multifrequenzy BIA och innebär att vågen använder två frekvenser för spänning och att den mäter kroppen i fem olika segment, vänster, höger arm, vänster, höger ben och bålen. Vart och ett av dessa segment analyseras separat och utifrån det skapas en rapport för hela kroppen.

Charder U310 är en DSM-BIA kroppsanalysvåg, den mäter kroppen med två olika spänningar och direkt på 5 olika segment av kroppen

Charder U310 är en mycket avancerad och exakt kroppsanalysvåg. Samtidigt är den förvånansvärt lätt att använda. Starta appen, välj användare, sätt foten på vågen och ta bort den för att aktivera den. Vågen parar sig automatiskt med mobilappen via bluetooth och nollställer sig. Kliv upp med båda fötterna, lyft upp och håll i handtaget framför kroppen. Mätning och analys startar automatiskt och förs över till appen.

Nedan visas sammanfattning av en kroppsanalys med Charder U310, fördjupad analys finns för Vikt, Fett, Muskler, Vatten och Kroppstyp.

Charder ProScan är en mobilapp som används till kroppsanalys med Charder U310, man kan koppla obegränsat antal användare till vågen.

Du kan läsa mer om vad en kroppsanalys-rapport från Charder innehåller här:>

Dela