Aktivitetsbandet hjälper dig hålla koll på blodtrycket

V18 är ett hälso- och aktivitetsarmband som mäter och registrerar puls, blodtryck, steg och sömn. God hälsa handlar om att sova bra, äta ordentligt och röra på sig. Med ett aktivitetsarmband får du hjälp och motivation att hålla kursen mot bättre hälsa.

 

V18 är vattensäkert enligt internationell standard IP67 så att du alltid kan bära det på handleden. Du får automatisk mätning av din puls, dina steg och din sömn. Med automatisk blodtrycksmätning aktiverad får du dessutom en bra koll på hur ditt blodtryck ligger och hur det varierar över dygnet, dag för dag, vecka och månad. Du kan vara uppmärksam på om dina värden förändras och ta steg mot en hälsosam livsstil.

Högt blodtryck

Högt blodtryck är en av våra folksjukdomar och drabbar många i vuxen ålder. Så mycket som hälften av alla män och en tredjedel av alla kvinnor i 60-års åldern lider av högt blodtryck utan att veta om det! Det kallas för den tysta sjukdomen eftersom man inte märker att man har högt blodtryck. Dessvärre orsakar högt blodtryck skador i kroppen och ökar risken för stroke, hjärtsvikt, förmaksflimmer och hjärtinfarkt. Att regelbundet kontrollera sitt blodtryck är därför en god idé.

Puls & Blodtryck med optisk mätning

Genom att belysa huden med ljus och mäta variationer i det reflekterande ljuset kan bandet räkna ut en aktuell puls. Med avancerad algoritm, filtrerar V18 bort feldata och tar fram ett referensvärde för blodtrycket. Den optiska mättekniken gör att man kan låta bandet mäta regelbundet och automatiskt utan att man behöver gör något aktivt. Mätvärden laddas till mobilapp och man kan följa sina värden dag för dag. Blodtrycksmätning med armbandet fungerar som referensvärden, det kan inte ersätta mätning med medicinsk utrustning.

Mät dina aktiviteter

Aktivitetsbandet registrerar automatiskt dina steg och du kan sporra dig själv genom att sätta mål för hur många steg du ska ta per dag. Ett vanligt mål är 10,000 steg, bandet visar uppdaterat antal steg du tagit i displayen. Du kan även bläddra fram distans och förbrukade kalorier i displayen. När du synkar bandet med mobilappen förs data över och sparas i mobilen.

 

I appen får du en översiktlig bild av dagens aktiviteter, sömn och puls/blodtryck, och du hittar även mer detaljerad information sparad dag för dag. Vill du få en översiktsbild av dina värden för en vecka, eller månad hittar du det på "din sida" i appen.

Mäter din sömn

Ha armbandet på dig när du sover så får du en bra sömnmätning automatiskt.

Armbandet registrerar när du somnar, hur mycket djupsömn och lättsömn du har under natten.

I armbandets display hittar du din totala sovtid senaste natten och i mobilappen får du även en kvalitetsranking på hur din sömn varit och kan se fördelningen av djupsömn och lättsömn, timme för timme. Bandet registrerar även om du vaknar och stiger upp på natten.

Funktioner & Specifikationer

Hälsofunktioner

Bandet kan mäta puls och blodtryck automatiskt och spara värden till mobilapp. I appen finns mätvärden dag för dag och sammanställningar av snittvärden för veckor och månader. Bandet mäter automatiskt sömn och ger information om djupsömn och lättsömn.

 

 

Puls & Blodtryck

Du aktiverar automatisk mätning av puls och blodtryck i mobilappen. Bandet mäter med PPG (fotopletysmografi) vilket gör att det kan mäta utan att du behöver göra något aktivt för att det ska fungera. Det går även att starta mätning manuellt i appen eller via bandets displayen genom att bläddra fram puls eller blodtrycksikonen.  De automatiska mätningarna sparas i appen där du hittar genomsnittsvärden som referens för hur ditt hjärta arbetar. För att anpassa mätningar till dig personligt kan du ställa in din maxpuls i appen och du kan ställa in bandet att larma om din puls blir högre än den gräns du anger i appen, tex 115 bpm.

 

 

Stegräknare

Stegräkning är en av basfunktionerna i armbandet. Du kan sätta upp mål för hur många steg du ska ta per dag och bandet hjälper dig att hålla reda på om du når dina mål eller tom överträffar dem. I appen hittar du resultaten presenterat i ett antal olika former, antal steg, sträcka och förbrukade kalorier. Statistik presenteras för olika tidsintervall; timme, dag, vecka, månad och totalt. Du kan om du vill dela med dig av dina prestation till sociala nätverk och andra appar.

 

 

Sömn

Aktivitetsbandet registrera automatisk din sömn och visar andelen djupsömn och lättsömn, dels i bandets display och i mobilappen. I appen får du även ett kvalitetsmått på hur din sömn varit. Du kan ange vilken tid du har som mål att stiga upp på morgnarna, hur lång sovtid du vill ha och aktivera väckningslarm med armbandet.

 

 

Motionera

Du kan mäta joggingturen direkt med armbandet, det finns en funktion att starta mätning av tid, steg, puls, distans och förbrukade kalorier. Din träningsaktivitet registreras i appen och du hittar dem på startsidans sammanfattning.

 

 

Alarm, påminnelser, timer, stoppur

Armbandet har; | Alarm Clock | Event reminder | Timer | Stoppur |

Lägg in enstaka eller återkommande påminnelser, tex varje vardag, eller enskild veckodag, olika klockslag, mm. många möjligheter. Välj bland 20 olika ikoner för att symbolisera påminnelsen som visas i displayen på armbandet samtidigt som det vibrerar för att uppmärksamma. Finns även "Upp-och-hoppa" [ Sedentary Reminder ] påminnelse för att ta en paus och sträcka på sig under tex stillasittande arbete, ställbart för intervall mellan rörelsepåminnelse och del av dygnet som påminnelse ska göras. Skillnad mellan detta larm och ovanstående påminnelser är att det här känner av hur länge man suttit still, istället för att påminna vid fasta tidpunkter. Använd bandet som väckarklocka eller andra tidsinställda larm, armbandet vibrerar och tänder display med "väckarklocka-ikon" när klockslaget inträffar.

Timer funktionens tidslängd ställs in i appen, sen startar man den enkelt i ambandet, stoppuret startas och stoppas i displayen.

 

 

Funktioner

Klocka, Datum, Steg, Distans, Kaloriförbränning, Puls (PPG), Blodtryck (PPG), Sömn (Djup, Lätt), Löpning (Tid, Steg, Puls, Distans, Kalorier), Menstruationscykel kalender

 

 

Skärm

IPS TFT färgskärm, 0,96", upplöst 128x128, härdat glas. Auto tänd upp vid armrörelse med möjlighet att begränsa till del av dygnet, tex 07.00-23.00. Om man inte vill att den ska tändas på natten tex. Ställbar känslighet för att reagera på armrörelse.  ljusstyrka. Startskärmens utseende (klocka/datum) kan väljas i olika design.

 

 

Batteri

Laddningsbart Litium-polymer, 130mAh. Användning  ca. 5 dagar, standby 10 dagar. Full laddning tar 1-2 timmar.

 

 

Armband

Standard 22cm omkrets, 3 färger svart, mörkblå, lila, material TPU.

 

 

Mobilapp

Ladda ner och installera appen Wofit från Google Play för Android 4.4 och senare versioner, från Apple App Store för iOS 9.0 och senare versioner. Översättning till svensk text i appen pågår, beräknas färdigt februari 2020.

 

 

Anslutning

Bluetooth 4.0 BLE

 

 

V18

Beställ fraktfritt här