Hälsa & Aktivitet

Aktivitetsband med blodtrycksmätning

Q-serien hälso- och aktivitetsarmband kan automatiskt mäta och spara viktiga hälsoparametrar som blodtryck, puls, syresättning av blodet (SpO2) och andningsfrekvens. Om du låter bandet mäta och spara dina värden får du bra referensvärden och kan upptäck om det sker förändringar. Bandet är ett bra hjälpmedel för den som vill hålla koll på sin hälsa och sina aktiviteter som löpning och promenader. Bandet har de traditionella funktionerna man hittar i ett aktivitetsarmband som tex att visa tid, steg, distans, förbrukade kalorier och sömn. Man får dessutom ett enkelt sätt att regelbundet mäta och registrera sitt blodtryck och andra parametrar som är viktiga för hälsan.

Mät blodtrycket regelbundet

Aktivitetsbandet kan du bära bekvämt dygnet runt, som en klocka. Det är vattensäkert enligt IP68 standard, du kan ha det på även när du tar en dusch eller ett bad. Den visar tiden och registrerar dina steg, puls och sömn automatiskt. I den tillhörande mobilappen kan du ställa in bandet att regelbundet mäta ditt blodtryck under den tid av dygnet, eller hela dygnet, du vill skaffa dig referensvärden för.

 

Du kan när som helst testa ditt blodtryck genom att bläddra fram i displayen på armbandet till blodtryckssymbolen. Mätningen startar automatiskt och du har ett uppskattad värde efter några sekunder.

SpO2, Blodets syremättnad

Q-serien hälsoarmband kan även mäta och ge referensvärde för blodets syremättnad, SpO2, Blood Oxygen Saturation. Syre transporteras i blodet med hjälp av hemaglobinmolekyler. Varje mokyl kan bära 4 syreatomer. SpO2 värdet anger hur stor andel av hemaglobinet i blodet som bär full last av syre, O2. Värdet ska normalt ligga mellan 95 och 100%. Om det ligger under 90% finns anledning att göra en ordentlig undersökning.

 

Aktiviteter & Sömn

Livsstilsrelaterade sjukdomar som högt blodtryck och diabetes typ2 är vanliga i vårt samhälle. Vanliga råd för att minska risken att drabbas är hälsosamma kostvanor och regelbunden motion. Men även god nattsömn har betydelse. Med det här aktivitetsbandet får du hjälp att hålla kolla på såväl aktiviteter som din sömn. Och du kan mäta och spara referensvärden för blodtryck, puls, mm. Du får en uppfattning om dina värden och kan reagera på förändringar och kontakta vården för ordentlig medicinsk undersökning i tid.

Mät och spara

Med tillhörande mobilapp kan du enkelt hålla koll på dina värden och hur de håller sig över tiden. Mätvärden är till för referens och för att få indikation på förändringar. Armbandet ska inte betraktas som medicinsk utrustning och ersätter inte eventuella kontakter med vården.

I appen hittar du genomsnittsvärden dag för dag och diagram som visar variationer under dagen.

Funktioner Q-serien

Aktivitetsmål

Ställ in målet för hur många steg du vill komma upp i per dag, tex 10000. Armbandet hjälper dig hålla reda på hur mycket du går och springer varje dag och visar uppdaterad info i displayen. Du får även information om hur mycket kalorier det förbrukat och vilken distans det motsvarar i km.

Fjärrkontroll mobilkamera

Aktivera funktionen och skaka armbandet för att ta bild med mobiltelefonen (ansluten med bluetooth)., 3-2-1 klick.

Google Fit

Koppla ihop mobilappen med Google Fit

Meddelande

Du kan låta armbandet påminna dig om att röra dig och om att dricka med jämna intervall. Du anger under vilka tider på dygnet påminnelse ska ske. Aktivitetspåminnelse görs 1 ggr/timme och påminnelse att dricka kan du välja intervall från 30 min till max 180 min.

Du kan aktivera så att meddelanden och aviseringar från sociala appar som Facebook, WhatsApp, Twitter med fler visas i armbandets display. Det går även att låta mobilsamtal och SMS aviseras i bandets display.

Alarm, väckarklocka

Ställ in klockslag och för vilka veckodagar du vill att armbandet ska väcka dig. Larmet görs med vibration i bandet.

Laddning

Det inbyggda laddningsbara batteriet laddas med medföljande laddkabel ansluten till en USB-port eller standard mobilladdare.

Specifikationer

Chip & sensor

Realtek RTL8762AJ, Pulssensor EM1028

Minne 64KB RAM + 256KB ROM

Bluetooth 5.0

Batteri

Laddningsbart Li-polymer batteri 90mAh

7-12 dagars standby

5-8 dagars användning (normalanvändning)

1,5 h laddningstid, ca

AC-adapter ingår ej, laddkabel passar till standard USB Typ A/Mobilladdare

Display

0,96" TFT/IPS färgskärm

Vattentålig

IP68, tål dusch och bad

Material

Behagligt band med perforeing, hudvänligt mateial ABS+PC+Silikon, 25 cm band + klockenheten

Mått & vikt

250 x 20.6 x 11.8 mm

24.9 gram

Q-serien

Beställ fraktfritt här