Innehåll

Startsida

4

Om Aktivitetsarmband

4

Blodtryck & Aktivitetsarmband

4

Arofly | Effektmätare för cykel

4

InBody | Kroppsfett% & Aktivitetsarmband

4

Diasonic | Sminkspegel med belysning

4

Om Digilive

4

Shop Digilive | Beställ produkter

4

Aktivitetsarmband!

Aktivitetsarmband, Hälsoarmband & Fitnessarmband

Aktivitetsarmban årets julklapp 2014, försäljningen tiodubblades mot året innan. Vanligaste funktionerna är pulsmätning och stegräknare.

År 2014 utsågs aktivitetsarmbandet till årets julklapp av Handelns Utredningsinstitut, HUI. Med facit i hand kan vi konstatera att det var en av institutets mer lyckade utnämningar, försäljningen tiodubblades mot året innan. HUI tog fasta på en stark hälsotrend där allt fler är medvetna om sambandet mellan aktivitet och välbefinnande.

 

Idag är det många som använder aktivitetsarmband, framförallt för att öka motivationen att träna. Genom att mäta och hålla koll på sina prestationer är det lättare att utmana sig själv lite extra. Men utveckling av funktioner och noggrannhet i banden går ständigt framåt och modeller med inriktning på tex. hjärtats funktion och hälsa, vinner allt större intresse på marknaden.

Att välja Aktivitetsarmband

Marknaden för smarta armband präglas av ett mycket stort utbud av standardiserade produkter. Men det finns bättre och sämre val. Som konsument är det ett lotteri att köpa, eftersom produktbeskrivning ofta är knapphändiga. Valet blir inte lättare av att fler leverantörer använder samma pressverktyg i tillverkningen. Verktygen används för att göra det vi uppfattar som själva produkten, den fysiska utformning av hölje och armband. Genom att använda en standardform håller man ner produktionskostnaden. Det är ett vanligt förfarande i Kina och företag som använder egna verktyg, "private mold", erbjuder egen exklusiv utformning av produkterna.

 

Aktivitetsarmband tillverkas av standardkomponenter för pulsmätning, bluetooth, accelerometer, etc. Många tillverkare nöjer sig dessutom med de appar för Android & iOS som tillhandahålls av komponentleverantören. De här produkterna är oftast billiga och de kan vara tillräckligt bra för vissa användare, men många blir besvikna på att de inte är färdigutvecklade.

 

I Kina finns många tillverkare med fokus på att producera, gärna stora kvantiteter. De saknar oftast intresse av att etablera och utveckla varumärken och investera därför inte i marknadsföring eller egen utveckling av den standardiserade produkten.

 

Dussinprodukter når marknaden via e-handelns, eller för den delen offline-handels giganter, som med lågt påslag och ännu lägre engagemang, säljer dem till konsumenter. Köparna lockas av lågt pris och hoppas på att göra en bra affär, men ett lågt pris innebär inte automatiskt en bra affär!

 

Det finns även några högt profilerade varumärken i branschen. Att välja en produkt från dem ökar åtminstone chanserna att få bra funktioner, men man får då betala en rejäl premie för deras "varumärke".

 

Vår ambition är att testa och utvärdera produkter från olika tillverkare för att hitta de bra köpen. Vi anstränger oss extra med att både utvärdering & testa produkterna samt att beskriva deras funktion så tydligt och rättvist som möjligt.

Välj användningsområde

Vilket som är det bästa valet för just dig när du har bestämt dig för att köpa ett aktivitetsarmband, beror på vilka funktioner du är intresserad av. Majoriteten av aktivitetsarmband har stegräknare, pulsmätning och sömnmätning. Är du bara intresserad av hur många steg du tar per dag, finns den funktionen i smarta mobiler. Du kanske behöver installera en app, men det kräver också att du alltid har mobilen på dig.  Samma sak gäller när du vill mäta sömnen, om du bara ska förlita dig på mobilen, behöver du placera den bredvid dig i sängen.

Aktivitetsarmbanden har en klar fördel för 24/7 registrering av steg, puls och sömn eftersom du kan bära det på dygnet runt utan problem.

 

Men som sagt var, olika aktivitetsarmband har utformats med olika tänkta användningsområden. Vi benämner aktivitetsarmband som du kan registrera dina träningspass med som träningsarmband. Aktivitetsarmband som har mer funktioner för att mäta hjärtrytm, blodtryck, etc. benämner vi hälsoarmband.

Vi har dessutom ett produktområde för finess med specialfunktion att mäta kroppens sammansättning av fett och muskelmassa.

Hälsa 4 Träning 4 Fitness 4

Smarta armband håller koll på hälsan

Smarta armband med inriktning på hälsa har fler funktioner utöver de vanliga puls, steg och sömnmätning. Hälsoarmband kan hjälpa dig med snabb koll på blodtryck, variationer i hjärtrytm, EKG och mer. Kopplat till en app i mobiltelefonen har du en snabb hälsocheck närhelst du vill. Information om hjärtrytm mm kan hjälpa dig till en bättre vardag med mindre stress. Lär dig vad som påverkar dina värden och välj en skonsammare livshållning.

Blodtrycksmätning

Högt blodtryck räknas till en av folksjukdomarna i Sverige. Nästan hälften i åldersgruppen 65-85 år har högt blodtryck och för hela befolkningen beräknas att en av fem är drabbad. Den allmänt vedertagna gränsen för blodtryck i Sverige är 140/90 mmHg, om man ligger över den har man högt blodtryck.

 

EKG med aktivitetsarmband

Hjärtat är en stor muskel som pumpar runt blodet i kroppen. För att hjärtats alla muskelceller ska arbeta tillsammans så effektivt som möjligt styrs det av elektrokemiska impulser. Dessa impulser kan man mäta i sjukvården genom att fästa elektroder på kroppen som kopplas till en EKG-maskin. Ett EKG berättar framförallt hur hjärtrytmen ser ut, men kan även visa om hjärtat får tillräckligt med syre och hur hjärtat ser ut anatomiskt.

 

Att mäta hjärtats rytm med EKG är intressant eftersom det kan hjälpa till att utesluta vanliga hjärtsjukdomar som är relaterade till hjärtats rytm. Att mäta EKG med en smart watch eller aktivitetsarmband blir inte lika detaljerat som när man mäter EKG på sjukhus. Men det kan fungera som komplement.

Man kan inte kontinuerligt mäta EKG med armbandet eller klockan, man måste ha två punkter på kroppen för att mäta signalen och hjärtat bör vara någonstans emellan dessa punkter. Genom att tex ha en kontaktpunkt på undersidan av armbandet och en på ovansidan, kan man skapa två punkter med vardera arm/hand och på så sätt mäta EKG.

Ett aktivitetsarmband med EKG-mätning mäter på en punkt jämfört med en EKG maskin som mäter på kanske 12 punkter på kroppen.

EKG

Armband vs. traditionell blodtrycksmätare

Armbandet med blodtrycksmätning är ett bra alternativ till en traditionell blodtrycksmätare med en blodtrycksmanschett som du behöver trä på armen vid mätning. Just faktum att du inte behöver en manschett, gör det mycket enklare att mäta, du kan göra det mer regelbundet. Aktivitetsarmbandet kan du alltid ha på handleden vilket ger dig möjlighet att kolla blodtrycket närhelst du känner behov av det.

Håll koll på dina dagliga aktiviteter, träningspass och sömn med något av våra prisvärda aktivitetsarmband av god kvalitet och funktionalitet.

Aktivitetsarmband DIL130Color mäter steg, puls och sömn

Ett prisvärt aktivitetsarmband med bra funktioner för att ta träningen till nästa nivå.

Titta även på våra hälsoinriktade smarta armband med funktioner för att mäta blodtryck, EKG variation i hjärtrytm och mer. Hälsoarmbanden ger dig ett bra referensvärde på din hälsa och hjälper dig mäta och registrera förändringar.

Våra aktivitetsarmband kopplas ihop med en smart mobiltelefon (Android & iOS) via Bluetooth. Till armbanden finns appar som samlar in statistik från armbandet och sammanställer i överskådligt format.

Standardfunktioner för ett aktivitetsarmband / träningsarmband är att det mäter puls (HR monitor), steg och sömn.

 

Aktivitetsarmbandet samlar information och sparar oberoende av mobiltelefon. Du behöver inte ha med mobilen på träningsrundan eller promenaden och inte i sängen när du sover. Det smarta armbandet registrerar och sparar informationen till du kopplar ihop armbandet med app i mobiltelefonen som synkroniserar och överför data.

Aktivitetsarmband Digilive DIL130Color mäter dina dagliga aktiviteter som puls, steg, distans, förbrända kalorier och mer

Träningsarmband

Ett komplett och prisvärt aktivitetsarmband, mäter hela dagens aktiviteter och sömn. Pulsmätning, stegräkning och möjlighet att registrera träningspass med mer än 10 olika träningsformer. Synkronisera armbandet med mobilapp för statistik. Läs om alla funktioner och finesser här.>

695 kr

Beställ online

| fraktfritt |

Mät olika träningsaktiviteter med ett smart armband. Vill du samla dina aktiviteter märkta med olika aktiviteter så kan du göra det med vissa aktivitetsarmband.

Tex DIL130Color och DIL115Plus har ett antal olika aktiviteter som du kan använda dig av för att registrera dina träningspass. Du får information om din puls under passet, en uppskattning av hur många kalorier du förbrukat, avstånd och antal steg för tex gång och löpning.

Med statistiken är det roligt att följa förbättringar och det är ett bra sätt att motivera sig till regelbunden träning.

Fitness armband!

InBody BAND 2 är ett aktivitetsarmband med den unika funktionen att mäta kroppssammansättning. Den ger dig ett värde på hur fördelning muskelmassa och kroppsfett ser ut. För dig som vill se mer än bara hur många steg du gått, hur mycket du tränat och sömn, så ger  det här tydliga siffror på hur du ökar muskelmassa och minskar kroppsfettet vid lyckad träning.

InBody BAND 2 är ett aktivitetsarmband med den unika funktionen att mäta kroppssammansättning. Den ger dig ett värde på hur fördelning muskelmassa och kroppsfett ser ut.

Mät kroppens fettprocent

PBF, percentage body fat, eller procent kroppsfett är ett mått på hur mycket fett du har på kroppen. Fettet finns som underhudsfett och lagrat i olika fettdepåer och även i musklerna. Vad som är normalt, eller klassas som övervikt eller undervikt varierar i relation till kön och ålder. Kvinnor har mer fettdepåer eller ett naturligt behov av energireserver att ta av när de ska föda och amma barn. Så generellt ska kvinnors fettprocent ligga högre än för män.

Kroppen behöver en viss mängd fett för att producera enzymer och hormoner. I fettet lagras överskottskalorier som kan frigöras när kroppen behöver energi.

 

Om fetthalten blir för stor eller för liten kan det få negativa effekter på hälsan. Det är inte antal kilo fett som är det viktiga eftersom exempelvis en storvuxen man kan bära på mycket mer fett än en liten och nätt kvinna. För hälsan är det därför mer intressant att hålla koll på sin fettprocent istället för mängden fett.

Hos kvinnor med mycket låg fettprocent minskar östrogenproduktionen vilket kan ge ökad risk för hjärt- kärlsjukdomar och benskörhet. För både män och kvinnor försvagas immunförsvaret av en för låg andel kroppsfett.

Är däremot kroppens fettprocent för hög, ökar risken för i stort sett alla livsstilssjukdomar  såsom hjärt- kärlsjukdomar, diabets 2, fler cancerformer med mera

Kroppssammansättning

Kvinnor på bilden nedan är alla professionella atleter på toppen av sina karriärer. Även om vågen och deras BMI indikerar att de är överviktiga, eller till och med underviktiga, så är de i bästa form. Foto: Howard Schatz, Athlete

Kroppssammansättning definieras som den relativa mängd av olika komponent i kroppen, som procent av kroppsfett. Det används för att beskriva andel fett, skelett, vatten och muskler i kroppen. Två personer av samma kön och med samma kroppsvikt kan se helt olika ut tack vare olika kroppssammansättning.

 

Kroppssammansättning och växt är båda nyckelfaktorer för hälsa, både för individ och för befolkning. Faktum att allt fler barn och vuxna har problem med fetma och övervikt, ökar betydelsen av att förstå kroppssammansättning, både för kortsiktiga och långsiktig hälsa.

 

Kroppssammansättning definieras som den relativa mängd av olika komponent i kroppen, som procent av kroppsfett. Det används för att beskriva andel fett, skelett, vatten och muskler i kroppen. Två personer av samma kön och med samma kroppsvikt kan se helt olika ut tack vare olika kroppssammansättning.

 

Kroppssammansättning och växt är båda nyckelfaktorer för hälsa, både för individ och för befolkning. Faktum att allt fler barn och vuxna har problem med fetma och övervikt, ökar betydelsen av att förstå kroppssammansättning, både för kortsiktiga och långsiktig hälsa.

 

Hälsa & Skönhet

[Diasonics] sminkspeglar med belysning skiljer sig från mängden. Inbyggd LED-belysning med val för tre olika färgtemperaturer.

Färgnyanser ser olika ut i dagsljus jämfört med det varma glödlampsljuset eller kallare lysrörsljuset.

Dagsljusbelysning saknas i de flesta sminkspeglar med belysning och vad vi vet är Diasonic speglarna ensamma om att kunna växla mellan tre olika ljustemperaturer med en knapptryckning.

 

Sminkspegel med belysning i 3 färgtemperaturer inkl. dagsljus

Diasonic Sminkspegel med "dagsljusbelysning", ger en bättre spegelbild av sminkningen.

Slow-juicer och glasspress. Gör dina egna nyttiga, fräscha och välsmakande juicer och glass av frukt, bär och grönsaker >