Innehåll

Startsida

4

Om Aktivitetsarmband

4

Blodtryck & Aktivitetsarmband

4

Arofly | Effektmätare för cykel

4

InBody | Kroppsfett% & Aktivitetsarmband

4

Diasonic | Sminkspegel med belysning

4

Om Digilive

4

Shop Digilive | Beställ produkter

4

AROFLY 2019

2:a Generationen

AROFLY generation 2 av effektmätare för cykel

AROFLY Generation 2.

 

AROFLY är en innovativ teknisk lösning för att mäta effekt som överförs från ben till pedal. Genom att dynamiskt mäta variationer i däckets luftryck med en högkänslig sensor, monterad på luftventilen, samlas mätvärden in. En avancerad algoritm och filtreringsprogram används för att sekundsnabbt räkna fram effekten. I displayen på cykeldatorn ser du ögonblickligen  varje förändring av den kraft du använder på pedalerna.

AROFLY Generation 2 med uppgraderad Algoritm och Filtreringsprogram för vägförhållanden, fler sensorer samt cykeldator med GPS och höjdmätare.

  En ny vidareutvecklad version av Wattmätare för cykel med innovativ teknik och till ett revolutionerande pris!

Effektmätare för cykel

tar din träning till en ny nivå!

Effektmätning ger bättre möjligheter till effektiv träning. Den vanligaste metoden för träning inom många sporter är pulsträning med hjälp av pulsklockor och pulsband, men inom cykling är det numera watt-mätare (effektmätare) som är det hetaste träningstillbehöret. Pulsen kan variera pga yttre faktorer och har en fördröjning vid förändring i träningsintensiteten, men effektmätaren ger alltid information om hur mycket tramparbete man utfört och reagerar blixtsnabbt på förändring. Effektmätaren mäter hur hårt du trampar på pedalerna multiplicerat med hur fort du trampar. Resultatet är effektutveckling som din kropp åstadkommer och det är den förmågan man vill förbättra med träningen.

Mekaniska effektmätare

Traditionella effektmätare för cykel mäter spänningar som uppstår i material när man trycker ner pedalerna.

Det finns mängder av effektmätare för cyklar på marknaden och tekniken är inte ny. Vanligtvis mäter man någonstans i cykelns transmission och man mäter spänning i ett material som uppstår när kraft överförs från benen till hjulet. Trots att tekniken funnits länge är det först på senare år som intresset för effektmätare tagit fart. Många refererar till det brittiska cykelstallet Team Sky och Chris Foome's användning av effektmätare från Strage i Tour de France 2013 som ett genombrott. Men framförallt höga priser för effektmätare har begränsat möjligheten för den breda marknaden att använda tekniken. Watt-mätare kommer i olika former och utförande och placeras på olika ställen på cykeln för att mäta effekten. Majoriteten av alla effektmätare har ett väldigt högt pris och var och en har sina nackdelar. Högt pris är det vanligaste hindret för många att skaffa en effektmätare, men de kan även vara svåra att installera, komplicerade att kalibrera och mäter vanligtvis bara på en pedal. Montering kräver ofta att man byter ut delar på cykeln vilket gör det svårt eller omöjligt att flytta effektmätaren mellan cyklar.

Det finns därför ett enormt stort intresse för nya effektmätare som kan revolutionera prisbilden utan att samtidigt medföra andra nackdelar.

Vanliga nackdelar med effektmätare

  • Högt pris
  • Svårt att montera
  • Svårt att flytta mellan cyklar
  • Måste kalibrera
  • Mäter bara på ena pedalen
  • Dålig noggrannhet

Unik teknik i AROFLY

AROFLY Effektmätare för cykel bygger på en luftryckssensor med hög känslighet som mäter förändringar i däckets lufttryck

och superenkel att montera!

När man cyklar överförs kraften från benen via pedaler till vevparti, kedja, drev och slutligen till däcket. När man pressar ner pedalen, pressar man samtidigt hela cykel mot marken och orsakar deformering av däcket, vilket ger en variation i däckets lufttryck. Centralt i AROFLY är en lufttryckssensor med hög känslighet som mäter dynamisk förändring av lufttrycket i däcket.

Den första versionen av AROFLY släpptes 2017. Sedan dess har man samlat massor av data och gjort benchmark tester mot marknadens högst rankade (och jättedyra) effektmätare. Resultatet är en uppgraderad och bättre än någonsin Generation 2 av effektmätare med AROFLY's unika teknik.

 

  Traditionella effektmätare mäter spänning i material, ofta i vevarm, som uppstår när man trycker ner foten på pedalen. Arofly använder en helt annan teknik. Med exklusivt utvecklad teknik för att dynamiskt mäta förändringar i lufttryck kan man med hög noggrannhet mäta effekten. Omedelbara fördelar med konstruktionen av Arofly’s effektmätare är att den är extremt lätt att montera och flytta mellan olika cyklar. Den monteras på bakdäckets luftventil, passar på de flesta cyklar. och är billig i jämförelse med andra effektmätare.

Arofly i jämförelse

Mekaniska effektmätare mäter spänningar i material som uppstår när man överför kraft från benen till cykelns bakhjul. För att få noggrannhet i mätningen finns en hel del utmaningar i konstruktion, design, tillverkning och kalibrering. Det finns olika ställen man mäter på med mekaniska effektmätare, pedal, vevarm, nav och varje placering kräver noggranna tester och dimensionering. Det finns ingen absolut korrekt mätare på marknaden, jämför man olika mekaniska effektmätare med varandra, får man olika värden för effekten.

 På motsvarande sätt har AROFLY en utmaning att utveckla algoritmen som beräknar den kraften från benen som pressar ner pedalen med utgångspunkt från de variationer som uppstår i däckets lufttryck.

 

AROFLY bryter ny mark med helt ny teknologi för att mäta effekt för cykel. Det finns inga liknande produkter på marknaden att dra lärdom från. Ju mer erfarenhet man samlar, ju fler experiment och tester man kan göra desto bättre underlag har man för att utveckla hög noggrannhet i produkten. AROFLY kontrollerar kärnan i tekniken och har de senaste två åren med avancerad teknologi utvecklat de tre nya produkterna AROFLY Elite, AROFLY X-Elite och AROFLY Link. Den moderna teknik AROFLY använder är uppgraderingsbar, produkten kan uppdateras trådlöst via mobil app till kommande versioner av algoritm och filtreringsprogram och kan på så sätt kontinuerligt förbättras.