Digilive DJS1751

Smart armband!

Som hjälper dig hålla koll på hälsan!

Högt blodtryck räknas till en av folksjukdomarna i Sverige. Nästan hälften i åldersgruppen 65-85 år har högt blodtryck och för hela befolkningen beräknas att en av fem är drabbad. Den allmänt vedertagna gränsen för blodtryck i Sverige är 140/90 mmHg, om man ligger över den har man högt blodtryck.

 

Omkring 95% av alla fall av högt blodtryck är så kallad "primär hypertoni" vilket innebär att man inte kan hitta någon orsak till det förhöjda blodtrycket. Primär hypotoni smyger sig på en och ger vanligen inga symptom förrän efter lång tid.

 

I vår del av världen är det vanligt att blodtrycket ökar med åldern. Den vanligaste typen av högt blodtryck är att övertrycket ligger över 140 mmHg, men undertrycket normal, under 90 mmHg.

 

Högt blodtryck orsakas av ärftliga anlag och av livsstilsfaktorer som matvanor, alkoholkonsumtion, stress, högt saltintag och övervikt.

Digilive / DJS1751 / är det smarta armbandet som hjälper dig hålla koll på hälsan. Kolla ditt blodtryck regelbundet utan besvär.

Ett smart armband för din dagliga hälsocheck!

  • Blodtrycksmätare
  • Pulsmätare
  • HRV & Fatigue rapport
  • Blodkärlsanalys

Det är enkelt att hålla lite extra kolla på hälsan med det här aktivitetsarmbandet. Blodtryckssensor mäter blodtrycket utan att du behöver sätta en blodtrycksmanschett på armen. Aktivitetsarmbandet bär du bekvämt dygnet runt på handleden och kan närhelst du känner för det, testa hjärtats aktivitet.

Hälsocheck

Det här armbandet har förutom det vanliga pulsmätning, steg räkning & sömnmätning lite mer avancerade funktioner för att hålla koll på hjärtats funktion.

Armband vs. traditionell blodtrycksmätare

Aktivitetsarmband

Ställ in ditt dagliga mål och låt armbandet hålla reda på hur du matchar det. Det registrerar dina steg och din aktiva tid och beräknar din kaloriförbränning och den sträcka du gått eller sprungit. Ett enkelt men effektivt sätt att hålla motivationen högt för vardagsmotionen.

Fantastisk batterikapacitet

Armbandet har inbyggt laddningsbart batteri som stoppar för 1 veckas användning utan laddning. Ett lithium batteri med 130mAh kapacitet laddas enkelt med en magnetisk laddare.

Armbandet med blodtrycksmätning är ett bra alternativ till en traditionell blodtrycksmätare med en blodtrycksmanschett som du behöver trä på armen vid mätning. Just faktum att du inte behöver en manschett, gör det mycket enklare att mäta, du kan göra det mer regelbundet. Aktivitetsarmbandet kan du alltid ha på handleden vilket ger dig möjlighet att kolla blodtrycket närhelst du känner behov av det.

 

Det här aktivitetsarmbandet gör mer än bara kollar blodtrycket, förutom att du får koll på hur mycket du rör dig och sover, kan du testa och få en värdering av ditt HRV-index, hjärtfrekvensvariabilitet.

HRV-Index

Två hjärtslag efter varandra är aldrig exakt identiska utan skiljer sig i kraft, tid och längd. Variation i hjärtrytmen är normaltillstånd och benämns hjärtfrekvensvariabilitet eller ”Heart Rate Variability”, HRV. HRV påverkas av allmäntillståndet. För en vältränad person är HRV stort i vila, men sjunker vid arbetspuls. Ett högt HRV är alltså en god indikation på att vi är i ett avstressat återhämtningstillstånd, medan ett lågt HRV däremot tyder på att vi är i stress. Personer som är stressade, äldre och sjuka har lägre HRV i vila.

 

Håll enkelt koll på ditt HRV-index med det här aktivitetsarmbandet.

 

 

Fatigue Index

Två hjärtslag efter varandra är aldrig exakt identiska utan skiljer sig i kraft, tid och längd. Variation i hjärtrytmen är normaltillstånd och benämns hjärtfrekvensvariabilitet eller ”Heart Rate Variability”,

895 kr

Beställ online

| fraktfritt |

Digilive AB

Press

Digilive AB is a private hold company, specialized in the go-to-market process for new products and brands.  We have extended experiance to work with high tech products in the early phase of product life cykle. More about it..