Samtalsinspelare

Det finns många tillfällen när det är en bra idé att spela in sina samtal. Och det är fullt lagligt, förutsatt att man själv deltar i samtalet. Det finns dessutom inget krav på att samtalsparten är medveten om att man spelar in. En samtalsinspelare kan vara till god hjälp i många olika situationer, inte bara för att skydda sig mot envisa telefonförsäljare.

Yrkesmässigt för intervjuer och för att dokumentera muntliga avtal kommer olika typer av inspelare väl till pass.

 

Har du någon gång försökt spela in samtal på en iPhone har du nog märkt att det inte är så enkelt. Men vår iPhone Recorder gör det enkelt. Med ett knapptryck startar du inspelning av mobilsamtal och samtal vi populära appar som tex. Facebook Messenger, WhatsUp, mfl.

iPhone Recorder

Spela in och spara samtal i iPhone med ett knapptryck

Läs mer

Samtalsinspelare

För fast telefon, ip-telefon & möten

Läs mer

Trådlös Samtalsinspelare

Bluetooth anslutning för mobiltelefon

Läs mer

Spela in samtal

Det finns många tillfällen när det är en bra idé att spela in sina samtal. Inte minst om du blir uppringd av en telefonförsäljare och vill dokumentera ett "Nej tack" för att slippa missförstånd. Tyvärr förekommer det även att människor blir hotade och trakasserade, vilket kan vara obehagligt att leva med. En samtalsinspelare kan vara till god hjälp att hantera många typer av oönskade situationer, men även för utbildning, inlärning, intervjuer med mera.

Regler för inspelning av samtal

Att spela in samtal som man själv deltar i är tillåtet, men man bör ändå hantera sina inspelningar med förnuft. Vi har saxat lite av vad vi hittat på Internet om att spela in samtal.

 

Vanliga telefonsamtal kan spelas in som stöd för minnet. Det blir då lättare att komma ihåg fakta och siffror. Bäst är förstås om man berättar ärligt och öppet om inspelningen. I annat fall: sprid inte ljudupptagningen och fundera noga på hur uppgifterna används. Om inspelningen uppdagas är det troligt att förtroendet påverkas negativt mellan de berörda, även om syftet med ”bandningen” var oskyldigt.

[från transport.se]

 

Var restriktiv. Finns det andra, mindre integritetskänsliga sätt att i efterhand bevisa vad som sagts? Blir du mobbad, hotat, kränkt eller pressad att begå regelbrott i ditt arbete kan det ändå vara motiverat att spela in. Samma sak om det sker kriminell verksamhet.

[från transport.se]

 

För inspelning av samtal till mobiltelefon finns lite olika lösningar. För smarta mobiler finns appar, men iPhone har en låsning som gör att det inte fungerar enkelt. Det finns några alternativ som kringgår begränsningen i iPhone genom att koppla samtalet via en växel i USA, men det kräver att man har Internetanslutning för mobilen och kan ringa samtalet via ip-telefoni.

 

 

 

 

Digilive AB

Press

Digilive AB is a private hold company, specialized in the go-to-market process for new products and brands.  We have extended experiance to work with high tech products in the early phase of product life cykle. More about it..