Besvär med torra ögon

Torra ögon är ett mycket vanligt problem som drabbar miljontals människor världen över. Problemet uppstår om ögonen producerar för lite tårar eller tårar av för dålig kvalitet. Vanligaste symptomen  är att ögonen svider, skaver och upplevs grusiga och torra.

 

Ytan på ögat är täckt av en tunn film av tårvätska, som kallas för tårfilm. Tårfilmens uppgift är att smörja ögat, skölja bort främmande föremål, skydda mot infektioner och hålla ytan på ögat slät och klar.

 

Behandling av torra ögon

Tårvätska

Tårkörtlarna producerar tårvätska kontinuerligt och när man blinkar fördelas vätskan över ögat. Torra ögon beror ofta på att tårkörtlarnas förmåga att producera tårar minskar, eller att något stör tårkanalen så att vätskan inte når ögat. Problem kan även bero på att tårvätskan består av för lite fett. Om tårfilmen är av dålig kvalitet blir ögat snabbt torrt och tårkörtlarna försöker kompensera det genom ökad utsöndring av tårvätska, vilket vanligen resulterar i rinnande ögon.  Torra ögon kan behandlas och utebliven behandling kan på sikt leda till kronisk sjukdom med ökad risk för infektioner, sårbildningar och nedsatt syn.

Behandling med massage

Vanlig metod för lindring av torra ögon är behandling med artificiella ögondroppar.  Men det finns alternativ behandling. Ett alternativ är  Nurieye 5800 ögonmassage, den enda produkten i sitt slag som genomgått kliniska studier och som har dokumenterat bättre effekt än artificiella ögondroppar. Nurieye 5800 masserar runt ögonen med vibration, lufttryck och värme.

Studier publicerade i British Journal of Ophthalmology visar att behandling av torra ögon med Nurieye 5800 ger bättre resultat än behandling med artificiella ögondroppar. Till Artikel i BJO >

Nurieye 5800

Ögonmassage mot torra ögon

Nurieye 5800 ögonmassage mot torra ögon med dokumenterat gott resultat från kliniska studier publiserade i British Journal of Ophthalmology

Nurieye 5800 består av en mask och en kontrollenhet som har plats för batterier. Det går att använda Nurieye med batterier eller strömadapter, vilket gör den möjlig att alltid ha med sig och att använda den oberoende av plats.

> Autoprogram, 15 minuter blandad massage & värmebehandling

> 15 olika lägen för vibrationsmassage

> Behaglig massage med lufttryck

> Värmemassage

> Batteridrift och strömadapter

> Klinisk testad

Kliniskt testad

Nurieye 5800 har genomgått kliniska studier i syfte att testa produktens effektivitet och säkerhet för behandling av torra ögon.

Man har jämfört resultat för patienter som behandlas med Nurieye 5800 två gånger per dag med patienter som tagit ögondroppar 5 gånger per dag, i 4 veckor.

Resultatet visar att behandlingen med Nurieye 5800 ger signifikant bättre resultat (OSDI, Ocular Surface Disease Index) än behandling med ögondroppar. Båda behandlingsmetoderna ger signifikant förbättring för problem med torra ögon.  Slutsatsen av studierna är att Nurieye 5800 är en effektiv och säker behandlingsmetod för torra ögon.

 

Digilive AB

Press

Digilive AB is a private hold company, specialized in the go-to-market process for new products and brands.  We have extended experiance to work with high tech products in the early phase of product life cykle. More about it..