Innehåll

Startsida

4

Om Aktivitetsarmband

4

Blodtryck & Aktivitetsarmband

4

Arofly | Effektmätare för cykel

4

InBody | Kroppsfett% & Aktivitetsarmband

4

Diasonic | Sminkspegel med belysning

4

Om Digilive

4

Shop Digilive | Beställ produkter

4

Högt blodtryck!?

Har du koll på ditt? Högt blodtryck är en av våra folksjukdomar och drabbar många i vuxen ålder. Smart armband som håller koll på blodtrycket är ett enkelt och billigt alternativ.

BESTÄLL 4

Högt blodtryck brukar kallas "den tysta sjukdomen" eftersom man inte märker att man har det. Dessvärre orsakar högt blodtryck skador i kroppen och ökar risken för stroke, hjärtsvikt och hjärtinfarkt. Varannan svensk man i 60-års åldern har ovetandes högt blodtryck, enligt Riksförbundet Hjärt-Lung. Man hänvisar till en studie som gjorts på över 4000 personer, där hälften av männen och en tredjedel av kvinnorna hade högt blodtryck utan att veta om det.

När kollade du ditt blodtryck senast?

Blodtrycksmätare med blodtrycksmanschett kan ersättas av vårt smarta armband med blodtrycksmätare

Man kan vända sig till vården eller apotek för att kolla sitt blodtryck. Men det bästa är om man håller koll på blodtrycket regelbundet och frekvent. Det underlättar om man har möjlighet att göra det själv i hemmet.

 

En vanlig blodtrycksmätare hemma underlättar men kräver ändå ett viss mått av disciplin för att plocka fram och spänna på sig blodtrycksmanschetten.

Vårt alternativ med ett smart armband som kan mäta blodtrycket automatiskt erbjuder en enklare lösningar. Det ger dig även möjlighet att mäta dina aktiviteter som tex promenader, joggingturer etc. viktiga aktiviteter för att hålla dig vid god hälsa.

Smart aktivitetsarmband mäter automatiskt ditt blodtryck och spar mätdata som överförs till mobil app, glöm krångel och besvär med blodtrycksmanschett, slangar, och klumpig blodtrycksmätare. [Hoppa till beskrivning]

BESTÄLL 4

Symptom på högt blodtryck

Högt blodtryck räknas till en av folksjukdomarna i Sverige. Nästan hälften i åldersgruppen 65-85 år har högt blodtryck och mer än var fjärde vuxen beräknas drabbas av högt blodtryck. Den allmänt vedertagna gränsen för normalt blodtryck i Sverige är 140 mmHg för övertrycket och 90 mmHg för undertrycket. Ligger man över det har man högt blodtryck.

 

Omkring 95% av alla fall av högt blodtryck är så kallad "primär hypertoni" vilket innebär att man inte kan hitta någon orsak till det förhöjda blodtrycket.

Primär hypotoni smyger sig på en och ger vanligen inga symptom förrän efter lång tid.

För att mäta sitt blodtryck kan man vända sig till vårdcentraler eller apotek.

Högt blodtryck orsakas av ärftliga anlag och av livsstilsfaktorer som matvanor, alkoholkonsumtion, stress, högt saltintag och övervikt. I vår del av världen är det vanligt att blodtrycket ökar med åldern. Den vanligaste typen av högt blodtryck är att övertrycket ligger över 140 mmHg, men undertrycket normal, under 90 mmHg.

 

Eftersom det är svårt att upptäck högt blodtryck är det en god idé att börja testa sitt blodtryck regelbundet i takt med att man blir äldre. Man kan som sagt vända sig till vårdcentraler eller apotek och rekommendationen är att man ska mäta kontinuerligt och regelbundet. Många föredrar att mäta hemma och det finns gott om traditionella blodtrycksmätare att köpa.

 

Vanliga blodtrycksmätare gör det inte möjligt att mäta kontinuerligt eftersom du måste använda blodtrycksmanschett runt armen som är ansluten till själva blodtrycksmätaren med en slang. Med vårt smarta armband kan du däremot automatiskt mäta blodtrycket under hela dygnet och samla statistik i en mobilapp. Armbandet kan man ställa in att mäta blodtrycket dygnet runt eller under en del av dygnet om man föredrar. Alla mätvärden förs över till en mobilappen och du kan hålla koll på om ditt blodtryck ändras över tiden.

Här kan du läsa mer om högt blodtryck. Hjärt & Lungfonden 4
BESTÄLL 4

Ny metod mäta blodtryck

Ny metod att mäta blodtryck utan blodtrycksmanchett. Fördelen med ett smart armband är att det kan mäta automatiskt och regelbundet

Hälsoarmband med funktioner för att kolla blodtryck, puls och andra parametrar tillsammans med dina aktiviteter är en billig och enkel lösning för en översiktlig koll.

kolla & beställ | fraktfritt | vårt sortiment av hälsoarmband här 4

Ett smart armband för din dagliga hälsocheck!

Det är enkelt att hålla lite extra kolla på hälsan med det här aktivitetsarmbandet. Blodtryckssensor mäter blodtrycket utan att du behöver sätta en blodtrycksmanschett på armen. Aktivitetsarmbandet bär du bekvämt dygnet runt på handleden och kan närhelst du känner för det, testa hjärtats aktivitet.

Armband vs. traditionell blodtrycksmätare

Digilive Q-serie aktivitetsarmband med färgskärm, mäter blodtryck, syremättnad, puls, steg, mm

Armbandet med blodtrycksmätning är ett bra alternativ till en traditionell blodtrycksmätare med blodtrycks-manschett som du trär på armen vid mätning. Just faktum att du inte behöver en manschett, gör det mycket enklare att mäta med hälsoarmbandet, du kan göra det mer regelbundet. Armbandet kan du alltid ha på handleden vilket ger dig möjlighet att kolla blodtrycket närhelst du känner behov av det.

 

Med Digilive Q-serie Hälsoarmband kan du låta bandet automatiskt övervaka din puls, ditt blodtryck, syresättningsgraden i blodet och andningsfrekvens. När armbandet synkas mot mobiltelefonen överförs all mätdata via bluetooth till mobilappen. I appen kan du ställa in mellan vilka klockslag armbandet ska mäta. Du kan välja hela dygnet eller mellan bestämda klockslag. Du får en kurva över hur de olika vital-parametrarna har varierat under mätperioden sparad och presenterad i appen.

Digilive Q-serie Hälsoarmband med färgskärm hjälper dig hålla koll på puls, blodtryck, syresättning av blodet, andningsfrekvens & sömn.

Kolla aktuellt pris på Digilive Q-serie Hälsoarmband med automatisk blodtrycksmätning här 4

Hälsocheck

Det här armbandet har förutom pulsmätning, steg-räkning & sömnmätning lite mer avancerade funktioner för att hålla koll på hjärtat. Q-serien mäter dessutom blodtryck, blodets syremättnad och andningsfrekvens. Armbandet har inbyggt laddningsbart batteri som stoppar för 1 veckas normal användning utan laddning. Det registrerar automatiskt steg och sömn och kalkylerar kaloriförbrukning och sträcka. Du kan aktivera armbandets detaljerade mätning för promenader och joggingturer och du kan även använda appen i mobiltelefon för GPS-spårning av rundan.

Aktivitetsarmband

Ställ in ditt dagliga mål och låt armbandet hålla reda på hur du matchar det. Det registrerar dina steg och din aktiva tid och beräknar din kaloriförbränning och den sträcka du gått eller sprungit. Ett enkelt men effektivt sätt att hålla motivationen högt för vardagsmotionen.

Risker med högt blodtryck

De är svårt att upptäcka högt blodtryck om man inte regelbundet testar sig. Men även om det inte märks att man har högt blodtryck så ökar riskerna och det blir farligt över tiden att inte åtgärda problemet. Det är framförallt riskerna för stroke, hjärtinfarkt, hjärtsvikt, hjärtflimmer men även för sämre blodcirkulation, demens och njursjukdomar.

Det här kan du själv göra för att påverka ditt blodtryck

Om du har konstaterat att du har högt blodtryck bör du konsultera vården för åtgärder. Symptom som illamående, trötthet och huvudvärk kan vara tecken på för högt blodtryck och kan vara ett farligt tillstånd som kräver vård direkt. Tveka inte att kontakta läkare om du har upptäck högt blodtryck och känner symptomen.

Men rekommendationen är att välja en sund livsstil  redan innan du drabbas av högt blodtryck för att minska risken att hamna i ett akut tillstånd. Här är viktigaste reglerna att tänka på:

4 Aktiv Livsstil

Aktiv Livsstil; Rör på dig, promenera, cykla, gå på gym eller träna hemma. Välj det som passar dig och som gör det enkelt för dig att röra dig regelbundet. Träning och motion ska inte vara en bestraffning och en plåga. Tycker du om att träffa människor kan tex Friskis & Svettis med gruppträningar vara ett bra tips. Men det finns hur många sätt som helst att motionera och röra sig på. Försök hitta vardagsmotionen, den som du får gratis av att tex ta en promenad istället för bilen till affären, eller av att gå sista sträckan till jobbet istället för att vänta på en anslutningsbuss. Kom ihåg att motion och behovet av att röra sig är livslångt, det räcker inte att enbart intensivträna inför badsäsongen.

4 Tänk på vad du äter

Goda matvanor är en grundpelare för att upprätthålla god hälsa. Anledningen till att vi äter är för att kroppen behöver energi och näring för att fungera. Men tyvärr har de flesta av oss en tendens att mer eller mindre ofta belöna oss själva med onyttig mat som vi upplever som god. Skräpmat kan bidar till att försämra hälsa. Övervikt och fetma ökar risken för högt blodtryck, diabetes 2 och belastningsskador i leder.  Det finns många tips och råd om vad man bör äta och vilken positiv effekt olika ämnen har. Allt är dock inte vetenskapligt visat och man får ibland sålla efter eget förstånd vad man väljer att tro på. Mörk choklad sägs göra blodkärlen mer elastiska, kaffe leda till att blodkärlen drar ihop sig och höjer effekten av stress. Däremot sägs grönt te som innehåller hibiskus kunna sänka blodtrycket. Antioxidanter som finns naturligt i vegetabiliska oljor, fet fisk och nötter ska kunna bidra till att sänka blodtrycket. Även mat med kalium lär vara bra, bananer, russin, tomater, melon, mm.

Hur stor påverkan saltet i maten har på blodtrycket är omdiskuterat, men i kostråd för att sänka blodtrycket brukar ingå att äta mindre salt. Som med mycket varierar det mellan personer hur stor betydelse det har.

4 Var måttfull med alkohol

Alkohols effekt på blodtrycket är komplext och olika för olika individer. Vissa påstår att en liten mängd alkohol varje dag kan leda till att sänka blodtrycket, andra att även en liten mängd alkohol kan vara skadlig för personer med högt blodtryck. För personer med hög alkoholkonsumtion och högt blodtryck visar studier att blodtrycket sänks genom att minska den dagliga alkoholkonsumtionen.

Armbandet mäter fler hälsoparametrar

Blodets syremättnad, SpO2

SpO2 är syrgasmättnad i blodet mätt med pulsoximetri. Syre är en förutsättning för livet och en ung frisk människa har cirka 97% syremättnad. Blodet transporterar syre med hjälp av hemoglobinmolekyler som finns i röda blodkroppar. Varje hemoglobinmolekyl kan bära 4 syreatomer. SpO2 är ett mått på hur mycket syre som finns i blodet i kroppens artärer. Det anger procentandelen av hemoglobinet som bär full last, 4 syreatomer.

Bra syresättning av blodet är viktigt för att musklerna ska få den energi de behöver, vilket ökar vid fysisk ansträngning. Normalt ligger värdet mellan 95% och 100%.

 

Hälsoarmband är inte medicinskt klassad utrustning och ska ej användas för att diagnostisera eller övervaka ett patologiskt tillstånd.

Syremättnad är något som kontrolleras rutinmässigt i medicinsk undersökning för att kontrollera personens vital parametrar. Man kontrollerar puls, andning, kroppstemperatur, syremättnad, blodtryck, mm.

 

Att bara kontrollera puls ger inte tillräcklig information för att bedöma tillstånd. Pulsen kan variera av förklarliga skäl. En vältränad person kan ha normal vilopuls på 40 bpm, en bebis på 100-190 bpm. Olika tillstånd kan göra att pulsfrekvensen avviker från det som är normalt för situationen.

 

Att mäta sin syremättnad i kombination med puls, blodtryck och andningsfrekvens ger en bättre helhetsbild och kan fungera som en tidig varningssignal om något tillstånd utöver normalt inträffar.

Beställ här: fraktfritt & betalning via |