Innehåll

Startsida

4

Om Aktivitetsarmband

4

Blodtryck & Aktivitetsarmband

4

Arofly | Effektmätare för cykel

4

InBody | Kroppsfett% & Aktivitetsarmband

4

Diasonic | Sminkspegel med belysning

4

Om Digilive

4

Shop Digilive | Beställ produkter

4

AROFLY 2019

2:a Generationen

Förbättrad precision & funktion Wattmätare med innovativ teknik

Effektmätare för cykel

tar din träning till en ny nivå!

Effektmätning ger bättre möjligheter till effektiv träning. Den vanligaste metoden för träning inom många sporter är pulsträning med hjälp av pulsklockor och pulsband, men inom cykling är det numera wattmätare (effektmätare) som är det hetaste träningstillbehöret. Pulsen kan variera pga yttre faktorer, men effektmätaren ger alltid information om hur mycket tramparbete man utfört. Effektmätaren mäter hur hårt du trampar på pedalerna multiplicerat med hur fort du trampar. Resultatet är effektutveckling som din kropp åstadkommer och det är den förmågan man vill förbättra med träningen.

Vanliga effektmätare för cykel

Effektmätare för cyklar kommer i olika utförande och form, var och en med sina nackdelar.

Det finns en mängd effektmätare för cyklar. De kommer i olika former och utförande och placeras på olika ställen på cykeln för att mäta effekten. Majoriteten av alla effektmätare har ett väldigt högt pris och var och en har sina nackdelar. Högt pris är det vanligaste hindret för många att skaffa en effektmätare, men de kan även vara svåra att installera, komplicerade att kalibrera och mäter vanligtvis bara på en pedal. Montering kräver ofta att man byter ut delar på cykeln vilket gör det svårt eller omöjligt att flytta effektmätaren mellan cyklar.

Vanligaste nackdelarna med effektmätare

  • Högt pris
  • Svårt att montera
  • Svårt att flytta mellan cyklar
  • Svårt att kalibrera
  • Mäter bara på ena pedalen
  • Dålig noggrannhet

Tekniken gör Arofly unik

Patenterad teknik för dynamisk mätning av variationer i lufttryck

När man cyklar överförs kraften från benen via pedaler till vevparti, kedja, drev och slutligen till däcket. När man pressar ner pedalen, pressar man samtidigt hela cykel mot marken och orsakar en deformering av däcket, vilket ger en variation i däckets lufttryck. AROFLY består av en sensor med hög känslighet som mäter dynamisk förändring av lufttrycket i däcket.  Första versionen av AROFLY släpptes 2017 och i två års tid har man vidareutvecklat en uppgraderad algoritm och filtreringsprogram som eliminerar vägförhållanden i cykeldata.

 

 

 

Den vanligaste metoden för effektmätare är att mäta spänning i material, oftast vevarm, som uppstår när man trycker ner foten på pedalen. Arofly använder en helt annan teknik. Med en exklusivt utvecklad teknik för att dynamiskt mäta förändringar i lufttryck kan man med hög noggrannhet mäta effekten. Konstruktionen gör Arofly’s effektmätare enkel att använda, extremt lätt att montera och billig i jämförelse.

Arofly vs Vanliga Effektmätare

Begränsningar med AroFly